e-learning

"Legyen egy új szakmája, legyen egy új esélye!"

Népi kézműves (Csipkekészítő szakmairány)

OKJ 34 215 01

Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-001069/2015/A003
 
A képzési program célja, hogy a résztvevőket felkészítse az államilag elismert OKJ 34 215 01 Népi kézműves (Csipkekészítő szakmairány) szakképesítés megszerzésére irányuló komplex szakmai vizsgára.
 
A Kárpát-medence magyar és nemzetiségi népi kézművességén belül a csipkekészítés, területén megfelelő kompetenciával rendelkezik a hagyományos technikák, technológiák, a motívum- és formakincs táji specifikus, anyanyelvi szintű elsajátítása révén, természetes anyagokat felhasználva mai, korszerű használati és dísztárgyak, ajándéktárgyak elkészítésére.
 
A csipkekészítő szaktudásával hozzájárul a Kárpát-medence magyar és nemzetiségi népi kézművességén belüli történelmi hagyományainak megfelelő textilkultúra továbbéltetéséhez. A megrendelő igényeit szem előtt tartva, megfelelő csipketechnikákkal létrehozott, funkcióba helyezett alkotások megvalósítására megfelelő kompetenciákkal rendelkezik. Korábbi korok csipkéit rekonstruálva, újratervezve, új a mai kor elvárásainak megfelelő textíliákat készít.
 

A szakképesítéssel betölthető munakör:

Csipkekészítő

A képzés megkezdésének feltételei:

- Alapfokú iskolai végzettség (8. általános)
- Egészségügyi alkalmassági igazolás

A képzés időtartama:

8 hónap
Intenzív módban 5 hónap

Tanfolyam ára:

Ft

Vizsgadíj:

Ft

Befizetési módok:

Beiratkozáskor Ft
A fennmaradó összeget legkésőbb a vizsga előtt 21 nappal be kell fizetni.

 
Jelentkezési lap: Orvosi igazolás: Szakmai és vizsgakövetelmények: