Borismereti kurzus

Azonosító szám: 10057

Élelmiszeripar

Az borismereti kurzus elkalauzolja a résztvevőket az alapszintű borismeretek világába. Azoknak szeretnénk útmutatást adni, akik most ismerkednek a borok világával, de azoknak is, akik a már meglévő tudásukat szeretnék elmélyíteni, rendszerezni. Bevezetést nyújtunk a borkóstolás, felszolgálás rejtelmeibe, és megtanítjuk a bor helyes tárolásának fogásait is. Bemutatjuk, hogy hogyan hat a bor az érzékszerveinkre és hogyan értékelünk szakszerűen egy bort. Megismerkedhetsz a borkészítés fő lépéseivel, a főbb szőlőfajtákkal és borstílusokkal, valamint a hazai bortermő vidékekkel is 12 tétel kóstolása mentén. A kurzus végén a borkedvelőkből értő borfogyasztók lesznek, akik már szakértőként tudják majd barátaikkal végigkóstoltatni házi vinotékájukat, bátran el tudnak menni egy-egy borkóstoló-rendezvényre, illetve magabiztosan választanak bort  az étteremben, és akiknek már nem jelent problémát a szupermarketek boros polcai közötti eligazodás sem.

A Borismereti kurzus két egymásra épülő egységből épül fel, amelyek azonban önállóan is teljes értékűek:

I. Borismereti alapok
Ebben a kurzusban a résztvevők alapszintű kóstolási ismereteket szereznek, megismerkednek az alapvető borstílusokkal és borkészítés folyamatával.

A tananyag a következő témák köré épül fel:

Hogyan kell helyesen bort kóstolni? Mikor jó egy bor? Borjellemzés frappánsan és egyszerűen. A leggyakoribb borhibák. A szőlő és a szőlőre ható természeti, emberi tényezők befolyásoló hatása a bor minőségére. Mi a különbség a fehér-, rozé-, és vörösbor készítési eljárások között. Alapvető borstílusok és jellegzetességeik.

Időtartam: 3, 5 óra

Kóstolt borok: 6 db

Helyszín: Budaörs. Felszolgált étel: friss kenyér, olivaolaj

II. A magyar bor
A kurzus ezen részében a résztvevők megismerkednek Magyarország borvidékeivel, valamint az egyes borvidékeken fellelhető legfontosabb szőlőfajtákkal, betekintést nyerhetnek a hazai szőlőkészítés történetébe, lehetőségeibe.

A tananyag a következő témákat öleli fel:
Magyarországi borkészítés története, jelene. A legfontosabb magyar szőlőfajták és borstílusok.
A magyar bor értékpiramisa. Magyarország 6 borrégiója és 22 borvidéke.

Időtartam: 3, 5 óra

Kóstolt borok: 6 db

Helyszín: Budaörs. Felszolgált étel: friss kenyér, olivaolaj, sajt és csokoládé (kóstoló mennyiség)
 

Válaszd most csomag ajánlatunkat és megajándékozunk egy EXTRA kurzussal, ahol az elsajátított ismereteket gyakorlati tudásra válthatod.

Megtanítunk, hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe, hogy magabiztosan rendelj bort az étteremben, borszaküzletben. Megtudhatod, hogy mitől függ a bor ára és milyen információk olvashatóak ki a boros címkéből. Bemutatjuk a borok tárolásának, szervírozásának legfontosabb szabályait. Bevezetünk a bor-étel párosítás alapjaiba.

A képzés megkezdésének feltételei

18. év betöltése

Szakmai előképzettség

nem szükséges

Egészségügyi alkalmassági követelmény

nem szükséges

A képzés időtartama

8 óra

Szakmai gyakorlat területe és időtartama

nem szükséges

Engedélyszám

B/2020/001573

Befizetési módok
  • személyesen beiratkozáskor készpénzben
  • személyesen beiratkozáskor bankkártyával
  • Fizetési Kapu 22222222-35076935
A képzés zárása

A kurzus végén nincs számonkérés.

A képzés elvégzéséről szóló igazolás megnevezése

Oklevél

Megjegyzés

A kurzus nem államilag elismert, nem ad szakképzettséget/szakképesítést igazoló bizonyítványt!

Gyakori kérdések

Személyesen az ügyfélszolgálati irodánkban (2040 Budaörs, Budapesti út 122.) hétfőtől csütörtökig 07:00-16:00, illetve pénteken 07:00-13:00-ig.

Telefonon a képzéshez tartozó oktatásszervező kollégához tartozó telefonszámon.

A Képzési Program megtekintéséhez szükséges jelszóért kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz