Azonosító szám: 10057
Az borismereti kurzus elkalauzolja a résztvevőket az alapszintű borismeretek világába. Azoknak szeretnénk útmutatást adni, akik most ismerkednek a borok világával, de azoknak is, akik a már meglévő tudásukat szeretnék elmélyíteni, rendszerezni. Bevezetést nyújtunk a borkóstolás, felszolgálás rejtelmeibe, és megtanítjuk a bor helyes tárolásának fogásait is. Bemutatjuk, hogy hogyan hat a bor az érzékszerveinkre és hogyan értékelünk szakszerűen egy bort. Megismerkedhetsz a borkészítés fő lépéseivel, a főbb szőlőfajtákkal és borstílusokkal, valamint a hazai bortermő vidékekkel is 12 tétel kóstolása mentén. A kurzus végén a borkedvelőkből értő borfogyasztók lesznek, akik már szakértőként tudják majd barátaikkal végigkóstoltatni házi vinotékájukat, bátran el tudnak menni egy-egy borkóstoló-rendezvényre, illetve magabiztosan választanak bort az étteremben, és akiknek már nem jelent problémát a szupermarketek boros polcai közötti eligazodás sem.
A Borismereti kurzus két egymásra épülő egységből épül fel, amelyek azonban önállóan is teljes értékűek:
I. Borismereti alapok
Ebben a kurzusban a résztvevők alapszintű kóstolási ismereteket szereznek, megismerkednek az alapvető borstílusokkal és borkészítés folyamatával.
A tananyag a következő témák köré épül fel:
Hogyan kell helyesen bort kóstolni? Mikor jó egy bor? Borjellemzés frappánsan és egyszerűen. A leggyakoribb borhibák. A szőlő és a szőlőre ható természeti, emberi tényezők befolyásoló hatása a bor minőségére. Mi a különbség a fehér-, rozé-, és vörösbor készítési eljárások között. Alapvető borstílusok és jellegzetességeik.
Időtartam: 3, 5 óra
Kóstolt borok: 6 db
Helyszín: Budaörs. Felszolgált étel: friss kenyér, olivaolaj
II. A magyar bor
A kurzus ezen részében a résztvevők megismerkednek Magyarország borvidékeivel, valamint az egyes borvidékeken fellelhető legfontosabb szőlőfajtákkal, betekintést nyerhetnek a hazai szőlőkészítés történetébe, lehetőségeibe.
A tananyag a következő témákat öleli fel:
Magyarországi borkészítés története, jelene. A legfontosabb magyar szőlőfajták és borstílusok.
A magyar bor értékpiramisa. Magyarország 6 borrégiója és 22 borvidéke.
Időtartam: 3, 5 óra
Kóstolt borok: 6 db
Helyszín: Budaörs. Felszolgált étel: friss kenyér, olivaolaj, sajt és csokoládé (kóstoló mennyiség)
Válaszd most csomag ajánlatunkat és megajándékozunk egy EXTRA kurzussal, ahol az elsajátított ismereteket gyakorlati tudásra válthatod.
Megtanítunk, hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe, hogy magabiztosan rendelj bort az étteremben, borszaküzletben. Megtudhatod, hogy mitől függ a bor ára és milyen információk olvashatóak ki a boros címkéből. Bemutatjuk a borok tárolásának, szervírozásának legfontosabb szabályait. Bevezetünk a bor-étel párosítás alapjaiba.
18. év betöltése
nem szükséges
nem szükséges
8 óra
nem szükséges
B/2020/001573
A kurzus végén nincs számonkérés.
Oklevél
A kurzus nem államilag elismert, nem ad szakképzettséget/szakképesítést igazoló bizonyítványt!
Személyesen az ügyfélszolgálati irodánkban (2040 Budaörs, Budapesti út 122.) hétfőtől csütörtökig 07:00-16:00, illetve pénteken 07:00-13:00-ig.
Telefonon a képzéshez tartozó oktatásszervező kollégához tartozó telefonszámon.