Égéstermék-elvezető építő, szerelő, karbantartó

Azonosító szám: 10019

Építőipar

 • Olvassa és értelmezi az építészeti- és épületgépészeti terveket, a kéményseprő-ipari tanúsítványokat, nyilatkozatokat. Vázrajzot, tetőalaprajzot készít, értelmezi az égéstermékelvezetők hő- és áramlástechnikai méretezését.
 • Anyagigényt, költségvetési kiírást állít össze, szerződést, kivitelezői nyilatkozatot készít.
 • Adminisztratív tevékenységeit (árajánlat, nyilatkozatok készítése stb.) számítógép segítségével végzi, szövegszerkesztő, táblázatkezelő szoftvereket, levelező- és böngészőprogramokat, számítógépes perifériákat alapszinten használ.
 • Munkaterületén kialakítja a biztonságos munkavégzés feltételeit. Baleset esetén szakszerűen intézkedik a sérült ellátásával és a további balesetveszély elhárításával  kapcsolatban.
 • Alkalmazza munkavégzése során az égéstermékelvezetőkre vonatkozó hatályos, és a korábban hatályban volt jogi- és műszaki szabályozásokat, szabványokat.
 • Égéstermékelvezetőket, égési levegő ellátó rendszereket épít, szerel, karbantart, bont. Szakszerűen használja a munkavégzéshez szükséges eszközöket, szerszámokat, műszereket, mérőeszközöket.
A képzés megkezdésének feltételei
 • alapfokú iskolai végzettség
 • Foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálat
A képzés időtartama

300 óra / 4 hónap

Engedélyszám

E/2020/000365

Befizetési módok
 • személyesen beiratkozáskor készpénzben
 • személyesen beiratkozáskor bankkártyával
 • Fizetési Kapu 22222222-35076935
A képzés zárása

A képzés záróvizsgával zárul, mely a képzés végén kerül megtartásra.

A képzés elvégzéséről szóló igazolás megnevezése

TANÚSÍTVÁNY, mely kiadásának feltétele a záróvizsgán „Megfelelt” minősítés megszerzése.

Megjegyzés

A szakképzettséget illetve szakképesítést igazoló bizonyítvány megszerzését az akkreditált vizsgaközpont biztosítja.

Gyakori kérdések

Az adott képzéseken csak az vehet részt, aki megfelel az előírt előfeltételeknek (pl. Alapfokú iskolai végzettség…). Az előfeltételek képzésenként eltérnek.
Erről minden információt megtalál a főoldalon, az adott tanfolyam nevére kattintva, a szakmai és vizsgakövetelményekben.

A 2010. január 29-ét követően kiállított elveszett, vagy megsemmisült bizonyítványokról a Pest Megyei Kormányhivatal állíthat ki bizonyítványmásodlatot kérelemre a törzslap alapján.
bizonyítványmásolat kérelmet minden esetben postai úton szükséges megküldeni a kérelmen feltüntetett postacímre.
Amennyiben a másodlati kérelem 2010. január 29-ét megelőző időszakra irányul, a szakmai vizsgát szervező intézmény jogosult a másodlat kiállítására.

A közúti áruszállítást végző járművek megrakásához vagy a folyamat előkészítéséhez használt, anyagmozgató emelő- és rakodógép csak előírt engedély birtokában kezelhető. A Nemzeti Közlekedési Hatóság által lefolytatott gép-kezelői vizsgák négy fő gépcsoportba tartoznak.

 1. Földmunkagépek
 2. Anyagmozgató- és speciális szállítógépek
 3. Emelő- és rakodógépek
 4. Közműépítés és üzemeltetés, mélyépítés, út-, alagút-, hídépítési gép, fenn-tartó és kárelhárító gépcsoportok

A vizsgázók a gépkezelői tanfolyamokat szervező gazdasági társaságok-nál végezhetik el a megfelelő képzést, amely hatósági vizsgával zárul. Ezt megelőzően elsőfokú munkaköri orvosi alkalmassági vizsgálaton kell részt venniük, amellyel igazolhatják, hogy nincs egészségügyileg kizáró oka a munkavégzésnek és a képesítés megszerzésének. Az orvosi alkalmasság a 40 évnél fiatalabbaknak maximum 3 évre, a 40 és 50 év közöttiek 2 évre, míg az 50 év felettieknek 1 évre adható meg, amely újabb orvosi igazolással hosszabbítható meg.

A hatósági gépkezelő igazolvány egy papíralapú kiskönyv, amelynek előállításához fontos a személyi adatok pontos megadása a képzőszervnél, valamint a szabványos (2,5 x 3,5 cm), két darab igazolványkép leadása.

A 2009. december 1. előtt kiállított építőgépkezelő igazolványok pótlá-sa és meghosszabbítása a kiadó szervezettől kérhető, míg az ezt követő években szerzett dokumentumok a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál 3300 forintos eljárási díj befizetése ellenében igényelhetőek.

Az OKJ-s bizonyítvánnyal rendelkezők felmentést kapnak a hatósági szó-beli vizsgák alól.

A Képzési Program megtekintéséhez szükséges jelszóért kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz
Égéstermék-elvezető építő, szerelő, karbantartó
215 000 Ft

Az ár tartalmazza az előzetes tudásmérés, az oktatások és a tanúsítvány díját is.