Falusi turizmus szolgáltató
A képzést neked ajánljuk, ha érdeklődsz a vidék turisztikai lehetőségei iránt és terveid között szerepel egy önállóan végezhető, falusi élethez kapcsolódó szolgáltató tevékenység elindítása, működtetése.
Különösen ajánlom figyelmedbe,
- ha kezdő vállalkozóként falusi turizmussal szeretnél foglalkozni és alapvető ismeretekre van szükséged a vendégfogadás, programtervezés és -szervezés, valamint a tájegységre jellemző hagyományok és gasztronómia területén;
- ha már működő falusi szálláshely szolgáltatóként tevékenykedsz és fejleszteni szeretnéd a meglévő szolgáltatásaid körét, bővíteni a kínálatot vagy javulást szeretnél elérni a hozzád érkező vendégek ellátásában;
- ha vidéken élő gazdálkodó vagy és a mezőgazdasági tevékenységed mellé kiegészítő jövedelemforrást szeretnél a településedre látogatók számára a vidéki élet szépségeinek és lehetőségeinek megismertetésén keresztül;
- ha turisztikai szakemberként új piacot keresel vagy szívesen elmélyülnél a fenntartható turizmus és a kisebb helyi közösségek bevonása területén;
- ha kézműves vagy helyi termelőként tevékenykedsz és a hagyományos mesterségek, valamint a saját kezed által készített termékek bemutatásával szeretnéd vendégköröd bővíteni, megosztva tudásod látogatóiddal.
- vagy ha egyszerűen csak érdeklődsz a hagyományos életmód és kultúra iránt és a képzésünkön elvégzésével megszerzett tudásod szívesen alkalmaznád, vagy akár a tanult értékeket és lehetőségeket továbbadnád a falusi turizmus keretein belül.
Falusi vendéglátó
Amennyiben a falusi vendéglátás területén (szálláshely szolgáltatás nélkül) szeretnél professzionális tudást szerezni, vendéglátó egységet nyitni, vagy esetleg a meglévőt továbbfejleszteni, a legjobb helyen jársz!
Falusi vendéglátóként egy igazán szerteágazó, felelősségteljes, kihívásokkal teli szakmát gyakorolhatsz, hiszen az alábbi feladatok mind a Te irányításod alá fognak tartozni:
- a konyha működtetése és ételkészítés (a tájegység sajátosságaira jellemző étlap tervezéstől, az alapanyagok beszerzésén túl, a HACCP szabályok betartásán keresztül az étel készítésig)
- a vendégtér és a kiszolgálás (ide értjük a népi hagyományok fenntartására épülő berendezés megtervezését, az asztalfoglalások kezelését, a vendégek üdvözlését, a rendelésfelvételt és kiszolgálást)
- a higiéniai és biztonsági előírások betartása (felügyeled és felelsz ételtárolással szemben támasztott előírások betartásáért, a konyha és a vendégtér tisztaságának, nem utolsó sorban az egészségügyi előírások fenntartásáért)
- a személyzet menedzsment (Te határozod meg a munkarendet és te felelsz a dolgozóid munkaidő-beosztásáért, a személyzet vendéglátóhely sajátosságaihoz illeszkedő kiképzéséért, ezáltal te végzed a teljesítményük értékelését is)
- a beszerzés és készletgazdálkodás (Te határozod meg az árakat, felelsz a számlázásért, a profitalbilitás fenntartása érdekében pedig folyamatosan figyeled és tervezed a költésvetést)
- marketing és vendégkapcsolatok (megtanítjuk, hogyan népszerűsítheted a saját vendéglátó egységed online és offline marketing kampányokon keresztül, illetve hogyan készítsd el a saját vendég elégedettségmérő kérdőíved)
+ AJÁNDÉK: Esküvőszervező minikurzusunknak köszönhetően rendezvényszervezői ismeretekkel is kiegészítjük vendéglátói tudásod!
Amennyiben célod a vendégeid számára, minden igényt kielégítő, komplex szolgáltatás nyújtása úgy a két szakmát együttesen is kínáljuk:
A falusi szálláshely szolgáltatás és az étkeztetési feladatokat átfogó konyha működtetésének ismereteit kombinálva átfogó tudást biztosítunk!
A képzések végére nemcsak a falusi turizmus különféle aspektusaiban, hanem a vendéglátás alapjaiban is jártas leszel, ezáltal lehetővé téve vidéki birtokodra érkező vendégeid számára a komplex és széles körű élmények nyújtásának lehetőségét.