Falusi vendéglátó

Azonosító szám: 10133006 (Programkövetelmény)

Turizmus-vendéglátás

Keresse kollégánkat vagy kérjen visszahívást!
Induló csoportok
3. csoport 2024. június 15.
4. csoport 2024. augusztus15.

A csoportokat létszámtól függően indítjuk kéthavonta.

AJÁNDÉK „Esküvőszervező” minikurzussal!

A falusi vendéglátó feladatai szerteágazóak, üzleti döntéseket hoz, partnerekkel, vendégekkel, munkatársakkal együttműködik. Biztosítja a vendéglátóhely operatív működését. Tudatos szakemberként tervezi meg munkáját, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ. Fogadja és kezeli a megrendeléseket, visszaigazol, tájékoztat, fizetési módokra javaslatot tesz, amelyek sokfélék lehetnek, készpénz, SZÉP kártyák, átutalás, online fizetés is. A falusi vendéglátó a saját gazdaságában élelmiszer előállító kistermelői tevékenységet végezhet. A falusi vendéglátóhelyen saját illetve a helyi termékekből is álló vendéglátást folytathat. A vendégek részére programokat ajánl, igény szerint szervez, marketing tevékenységet végez, valamint a vendéglátóhellyel kapcsolatos gazdálkodási és pénzügyi feladatokat is kézben tartja. Ellátja a vendéglátóhely karbantartási feladatait, ügyel a környezetre, és a logisztikai feladatokat is megoldja, biztosítja a takarítási folyamatokat. Szakszerűen üzemelteti a munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket, szerszámokat. Betartja a munka és balesetvédelmi, tűz és környezetvédelmi előírásokat. Tervezi és szervezi a munkatársak munkáját, értékeli, és motiválja dolgozóit. Kapcsolatot tart más szolgáltatókkal, valamint az értékesítésbe bekapcsolódó utazásszervezőkkel. A vendéglátóhellyel kapcsolatos adminisztrációs tevékenységeket precízen, folyamatosan elvégzi.

A képzés megkezdésének feltételei

- alapfokú iskolai végzettség

- foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat

A képzés időtartama

800 óra

Engedélyszám

E/2020/000365

Befizetési módok
  • személyesen beiratkozáskor készpénzben
  • személyesen beiratkozáskor bankkártyával
  • Fizetési Kapu 22222222-35076935
A képzés zárása

A képzés számonkéréssel zárul, ami a képzés végén kerül megtartásra. 

A számonkérés sikeres teljesítése esetén Tanúsítványt állítunk ki.

A képzés elvégzéséről szóló igazolás megnevezése

Tanúsítvány

Megjegyzés

A képesítő vagy szakmai vizsgát akkreditált, független vizsgaközpont biztosítja, szervezi meg.

A vizsgára történő jelentkezésben segítünk, a vizsga díját közvetlenül a vizsgaközpontnak kell fizetni, mely mértéke vizsgaközponttól függően eltérő lehet.

Képzési program megtekintéséhez szükséges kód: 3707

Gyakori kérdések

A Falusi vendéglátó a korábbi OKJ-s tanfolyammal megegyező, államilag elismert végzettséget nyújtó képzés, mellyel képesítő bizonyítvány szerezhető!

Elsődleges feladata, hogy biztosítja a vendéglátóhely működését, fogadja, kezeli és visszaigazolja a megrendeléseket, tájékoztat és kapcsolatot tart vendégeivel, partnereivel.
A falusi vendéglátó ellátja a vendéglátóhely karbantartási feladatait, szervezi a logisztikai feladatokat, biztosítja a takarítási folyamatokat. Munkája során különös figyelmet fordít a munka- és balesetvédelmi, tűz-, és környezetvédelmi előírások betartására. Emellett tervezi és szervezi a munkatársak munkáját, értékeli és motiválja dolgozóit. Partnerségi kapcsolatot ápol és épít más szolgáltatókkal, valamint az értékesítésbe bekapcsolódó utazásszervezőkkel. 

A falusi vendéglátó a saját gazdaságában élelmiszer előállító kistermelői tevékenységet végezhet és a falusi vendéglátóhelyen saját, illetve a helyi termékekből összeállított vendéglátást folytathat. 
A vendégei számára programokkal készül és/ vagy programokat ajánl, emellett kézben tartja a vendéglátóhellyel kapcsolatos gazdálkodási és pénzügyi feladatokat. 

Mindazoknak, akik tervezik vagy szeretnék kiváltani a vállalkozói igazolványt, akik érdeklődnek a falusi turizmus által létrehozott szolgáltatások iránt és tervezik bekapcsolódásukat a vendéglátásba, szálláshely szolgáltatásba, programszervezésbe. Várjuk azokat az érdeklődőket, akik kisebb vidéki gazdaságot (állattartás, földművelés, kertgazdálkodás, mezőgazdasági kézműves termékek előállítása, értékesítése) működtetnek és mindennapi tevékenységük mellett vendégeket fogadnak, akikkel bejárják és ismertetik gazdaságuk mindennapjait.

A Képzési Program megtekintéséhez szükséges kód a Megjegyzés-ben található.
Falusi vendéglátó
190 000 Ft

Az ár tartalmazza az előzetes tudásmérés, az oktatások és a záró számonkérés díját is.