Gumiabroncs-javító és kerék kiegyensúlyozó

Azonosító szám: 07153009 (Programkövetelmény)

Keresse kollégánkat vagy kérjen visszahívást!
Induló csoportok
1. csoport 2024. június 25.
2. csoport 2024. szeptember 15.

Mire számíthat, ha elvégzi Gumiabroncs-javító és kerék kiegyensúlyozó képzésünket?
Ha érdeklik a gumiabroncsok és szeretné elmélyíteni tudását ezen a területen, Gumiabroncs-javító és kerék kiegyensúlyozó képzésünk a legjobb választás az Ön számára! Az alábbiakban összefoglaljuk, milyen átfogó és gyakorlati tudást szerezhet meg képzésünk során.

Gumiabroncsok Ismerete
Képzésünk egyik legfontosabb része a gumiabroncsok alapos megismerése. Elsajátíthatja a gumiabroncsok szerkezetének és kivitelének részleteit, megtanulhatja, mit jelentenek a különböző jelölések és méretek. Ismeretet szerez a terhelhetőségről és az üzemeltetés szabályairól, valamint arról, hogy a terhelés, légnyomás és sebesség hogyan befolyásolják a gumiabroncsok teljesítményét. Emellett megtanulja azonosítani a deformációt és kopást, valamint azok hatásait. A gördülési ellenállás, talajlenyomat, aquaplaning, zaj, csúszás, egyenetlenség és kiegyensúlyozatlanság is mind olyan témák, amelyekkel részletesen foglalkozunk.

Gumiabroncsok Javítása
A gumiabroncsok javításának technológiái és anyagai is részét képezik a képzésnek. Megismerheti a legmodernebb javító gépeket és berendezéseket, és megtanulja, hogy mely zónákban tilos javítani a gumiabroncsokat. Külön hangsúlyt fektetünk a minőségbiztosításra is, így garantálva, hogy a megszerzett tudás a gyakorlatban is alkalmazható legyen.

Acél- és Könnyűfémtárcsák, Pántgyűrűk
Az acél- és könnyűfémtárcsák, valamint pántgyűrűk felépítésének és működésének megismerése szintén része a képzésnek. Ezen kívül a speciális és többrészes kerekek világába is betekintést nyerhet.

Kiegyensúlyozatlanság Kezelése
Képzésünk során alaposan megismerheti a statikus és dinamikus kiegyensúlyozatlanság fogalmát, és megtanulja, hogyan befolyásolják ezek a járművek teljesítményét. Gyakorlati tudást szerezhet a kiegyensúlyozatlanság kezeléséről és megszüntetéséről.

Nemzetközi és Hazai Előírások
A gumiabroncsokra vonatkozó nemzetközi és hazai előírások ismerete elengedhetetlen a szakmai munkához. Képzésünk során ezekkel is részletesen foglalkozunk, így mindig naprakész tudással rendelkezhet.

Szerelő- és Kiegyensúlyozógépek
A szerelő- és kiegyensúlyozógépek típusainak és műszaki jellemzőinek megismerése szintén fontos része a képzésnek. Megtanulja a szerelés és kiegyensúlyozás műveleteit, anyagait és eszközeit, valamint azok technológiáját.

Biztonságtechnika
A szerelés és kiegyensúlyozás biztonságtechnikája kiemelt fontosságú a képzésünk során. Ismerje meg a legjobb gyakorlatokat és technikákat, hogy munkáját mindig biztonságosan végezhesse!

TPMS Kerékszenzorok
A modern TPMS kerékszenzorok működésének, programozásának, cseréjének és javításának ismerete nélkülözhetetlen a mai autószerelők számára. Képzésünk során részletesen foglalkozunk ezekkel a rendszerekkel is.

Szerviz Üzemeltetési Ismeretek
Szerezzen átfogó ismereteket a szervizek üzemeltetéséről, hogy hatékonyan és sikeresen vezethesse saját műhelyét.

Munkavédelem és Biztonságtechnika
A munkavédelem és biztonságtechnika alapjainak és követelményeinek ismerete elengedhetetlen a biztonságos munkavégzéshez. Képzésünk során részletesen foglalkozunk ezekkel a témákkal is.

Tűzvédelem és Környezetvédelem
A tűzvédelmi és környezetvédelmi előírások megismerése és betartása szintén fontos része a képzésnek, hogy a legszigorúbb szabályoknak is megfeleljen.

Ügyviteli Ismeretek és Raktározás
Az ügyviteli ismeretek és a raktározás általános és speciális szabályainak elsajátítása révén hatékonyan kezelheti a szerviz adminisztratív feladatait és a raktárkészletet.
Képzésünk átfogó, gyakorlati tudást nyújt, amelynek segítségével magabiztosan és szakértőként végezheti munkáját. Várjuk jelentkezését!

 

A képzés megkezdésének feltételei

- alapfokú iskolai végzettség

foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat

Szakmai előképzettség

nem szükséges

A képzés időtartama

500 óra

Szakmai gyakorlat területe és időtartama

nem szükséges

Engedélyszám

E/2020/000365

Befizetési módok
  • személyesen beiratkozáskor készpénzben
  • személyesen beiratkozáskor bankkártyával
  • Fizetési Kapu 22222222-35076935
A képzés zárása

A képzés értékeléssel zárul, ami a képzés végén kerül megtartásra tananyagegységenként. 

A számonkérés sikeres teljesítése esetén Tanúsítványt állítunk ki.

A képzés elvégzéséről szóló igazolás megnevezése

Tanúsítvány

Megjegyzés

A képesítő vagy szakmai vizsgát akkreditált, független vizsgaközpont biztosítja, szervezi meg.

A vizsgára történő jelentkezésben segítünk, a vizsga díját közvetlenül a vizsgaközpontnak kell fizetni, mely mértéke vizsgaközponttól függően eltérő lehet.

Képzési program megtekintéséhez szükséges kód: 3723

Gyakori kérdések

A képzés elvégzése után lehetőség van munkavállalásra gumiabroncs-szervizekben, autószervizekben, autóalkatrész-kereskedésekben vagy akár saját vállalkozás indítására is.

A képzés célja, hogy felkészítse a résztvevőket a gépjárművek gumiabroncsainak javítására és a kerék kiegyensúlyozására, valamint megfelelő szakmai ismereteket és gyakorlatot nyújtson ezen a területen.

Általában nincs szükség speciális előképzettségre, azonban a gépjárművekkel való alapvető ismeretek és az autószerelés iránti érdeklődés hasznos lehet.

A Képzési Program megtekintéséhez szükséges kód a Megjegyzés-ben található.
Gumiabroncs-javító és kerék kiegyensúlyozó
195 000 Ft

Az ár tartalmazza az előzetes tudásmérés, az oktatások és a záróvizsga díját is.