Munkavédelmi előadó

Azonosító szám: 10224002 (Programkövetelmény)

Foglalkozás-egészségügy és balesetvédelem

Keresse kollégánkat vagy kérjen visszahívást!
Induló képzések
20. csoport 2024. június 15.
21. csoport 2024. augusztus 15.

A csoportokat létszámtól függően kéthavonta indítjuk.

A digitalizáció térhódításának ellenére emberi munkaerőre mindig szükség lesz, a munkáltatóknak pedig kiemelten fontos, hogy munkavállalói biztonságos munkakörnyezetben végezhessék munkájukat és épségben érjenek haza. A munkavédelmi előadó kiemelt szerepet vállalhat ebben, hiszen elősegíti a munkakörülmények fejlesztését. Emellett tudatos szakemberként érvényesíti a munkavédelmi követelményeket, felismeri a munkavégzés során fellépő veszélyeket, értékeli azokat és a kockázatok kezelésére megoldási javaslatokat tesz. Feladat ellátása során szem előtt tartja az adott vállalkozás tevékenységi körét, alkalmazza és érvényesíti a munkavédelmi szabályokat.

Együttműködik a munkáltatókkal, a munkavállalókkal, a munkavédelmi képviselőkkel, a munkaegészségügyi szaktevékenységet és feladatot ellátó személlyel, valamint a munkavédelmi hatósággal.

Egy munkavédelmi előadó szakembertől elvárás, hogy folyamatosan képezze magát és naprakész tudással rendelkezzen a hatályos munkavédelmi jogszabályok és szabványok tekintetében. Emellett ajánlott továbbképzéseken részt vennie a technológia fejlődésével és a munkavédelemmel összefüggő változások nyomon követése kapcsán.

A képesítési követelményt előíró jogszabály: A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény.

A képzés megkezdésének feltételei

érettségi végzettség

foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálat

A képzés időtartama

300 óra

Engedélyszám

E/2020/000365

Befizetési módok
  • személyesen beiratkozáskor készpénzben
  • személyesen beiratkozáskor bankkártyával
  • Fizetési Kapu 22222222-35076935
A képzés zárása

A képzés számonkéréssel zárul, ami a képzés végén kerül megtartásra. 

A számonkérés sikeres teljesítése esetén Tanúsítványt állítunk ki.

A képzés elvégzéséről szóló igazolás megnevezése

Tanúsítvány

Megjegyzés

A képesítő vagy szakmai vizsgát akkreditált, független vizsgaközpont biztosítja, szervezi meg.

A vizsgára történő jelentkezésben segítünk, a vizsga díját közvetlenül a vizsgaközpontnak kell fizetni, mely mértéke vizsgaközponttól függően eltérő lehet.

Képzési program megtekintéséhez szükséges kód: 3508

Gyakori kérdések

A munkáltató a munkabiztonsági szaktevékenységnek minősített feladatait csak munkavédelmi szaktevékenységgel rendelkező személlyel végeztetheti.

A munkáltató tevékenységének veszélyességi osztályozása és a munkavállalói létszáma alapján- az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés munkáltatói feladatainak teljesítése érdekében meghatározott számú és végzettségű munkavédelmi szakképesítéssel rendelkező személyt kell alkalmaznia (5/1993. (XII. 26.) MüM rendelet 2. számú melléklet szerinti a TEÁOR’08 alapján).

Az oktatásszervező az oktatóval együttműködve mindent megtesz, hogy a résztvevők a lehető legegyszerűbben és leghatékonyabban el tudják sajátítani az ismeretanyagot. Természetesen ehhez Te is kellesz, hiszen a rendelkezésre bocsátott ismeretanyagot neked kell megtanulnod, de az a tapasztalat, hogy aki az órákon figyelmesen részt vesz, illetve megfelelő mennyiségű időt szán a tananyagok, és segédanyagok tanulmányozására, annak nincs mitől félni!

Nem!

Tanúsítványt állítunk ki, aminek birtokában akkreditált független vizsgaközponthoz tudsz jelentkezni képesítő vizsgára.

Habár a képesítő vizsgák szervezését független vizsgaközpontok végzik, a Tüske Kft. minden esetben saját, az adott csoportra vonatkozó vizsga szervezésével segíti a résztvevőit a bizonyítvány megszerzéséhez.

A munkáltató a munkabiztonsági szaktevékenységnek minősített feladatokat csak munkavédelmi szakképesítéssel rendelkező személlyel végeztetheti. (Munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény)

A munkáltató tevékenységének veszélyességi osztályozása és a munkavállalói létszáma alapján- az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés munkáltatói feladatainak teljesítése érdekében - meghatározott számú és végzettségű munkavédelmi szakképesítéssel rendelkező személyt kell alkalmaznia/igénybe vennie.

A munkavédelmi előadó elősegíti a munkakörülmények fejlesztését, támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében.

A Képzési Program megtekintéséhez szükséges kód a Megjegyzés-ben található.
Munkavédelmi előadó
138 000 Ft

Az ár tartalmazza az előzetes tudásmérés, az oktatások és a záró számonkérés díját is.