Pedagógiai munkatárs (Gyógypedagógiai asszisztens)

Azonosító szám: 01194001 (Programkövetelmény)

Oktatás

Keresse kollégánkat vagy kérjen visszahívást!
Induló csoportok
3. csoport 2024. június 15.
4. csoport 2024. szeptember 15.

A csoportokat létszámtól függően háromhavonta indítjuk.

AJÁNDÉK „Kisvilágok nagy titkai” minikurzussal

 

Ha szeretsz emberekkel foglalkozni és örömmel tölt el, ha segíthetsz másokon, akkor EZ A TE SZAKMÁD! Gyógypedagógiai asszisztensként munkavállalási lehetőséged rendkívül szerteágazó, hiszen dolgozhatsz bölcsődében, óvodában, iskolában, speciális gyermekotthonban, speciális lakásotthonokban, vagy akár felnőtt fogyatékosok intézményében. 
Munkádat felsőfokú végzettségű gyógypedagógus szakember útmutatásai alapján és koordinálásával fogod végezni, közreműködve a sajátos nevelési igényű személyek körében jellemző általános jellegű nevelési, oktatási, gondozási feladatokban, szem előtt tartva az intézmény és a család kapcsolatának harmonizációját. De feladatod lehet még a tanórák előkészületeiben és lebonyolításában, a higiénés szokásrendszer kialakításában való aktív közreműködés. 
A szakmában különösen fontos a sajátos nevelési igényű, fogyatékos személyekkel, családtagjaikkal és más szakemberekkel történő kölcsönös tisztelet, a tolerancia és a hatékony kommunikáció. 

A képzés megkezdésének feltételei
  • Érettségi
A képzés időtartama

900 óra

Szakmai gyakorlat területe és időtartama

40 órás szakmai gyakorlat 

Engedélyszám

E/2020/000365

Befizetési módok
  • személyesen beiratkozáskor készpénzben
  • személyesen beiratkozáskor bankkártyával
  • Fizetési Kapu 22222222-35076935
A képzés zárása

A képzés számonkéréssel zárul, ami a képzés végén kerül megtartásra. 

A számonkérés sikeres teljesítése esetén Tanúsítványt állítunk ki.

A képzés elvégzéséről szóló igazolás megnevezése

Tanúsítvány, mely kiadásának feltétele a záró számonkérésen a "Megfelelt" minősítés megszerzése.

Megjegyzés

A képesítő vagy szakmai vizsgát akkreditált, független vizsgaközpont biztosítja, szervezi meg.

A vizsgára történő jelentkezésben segítünk, a vizsga díját közvetlenül a vizsgaközpontnak kell fizetni, mely mértéke vizsgaközponttól függően eltérő lehet.

Képzési program megtekintéséhez szükséges kód: 3701

Gyakori kérdések

Résztvevőink jellemzően a lakóhelyükhöz közeli intézményeket keresik fel. Ez esetben lehet bölcsőde, óvoda, iskola, speciális gyermekotthon, speciális lakásotthon, vagy akár felnőtt fogyatékosok intézmény. Feltétel, hogy felsőfokú szakképesítéssel rendelkező gyógypedagógus mellett tölthesd el a gyakorlati időt. A képzés indulását követően átadjuk számodra a vezetni kért, 40 órás szakmai gyakorlati idő igazolásáról szóló nyomtatványt, mely részletezni a szakmai gyakorlat tartalmát. 

Igen, a képzés végéig szükséges szakmai gyakorlatról szóló igazolást bemutatni, melyet a képzésidő alatt kérünk teljesíteni a gyakorlati követelmények teljesítésére alkalmas, egyénileg választott intézményben. 

Gyógypedagógiai asszisztensként vállalhatsz munkát Pedagógiai asszisztens pozícióban is, fordítva viszont: a Pedagógiai asszisztensnek nincs lehetősége sajátos nevelési igényű személyekkel gyógypedagógus mellett dolgozni. 

Az oktatásszervező az oktatóval együttműködve mindent megtesz, hogy a résztvevők a lehető legegyszerűbben és leghatékonyabban el tudják sajátítani az ismeretanyagot. Természetesen ehhez Te is kellesz, hiszen a rendelkezésre bocsátott ismeretanyagot neked kell megtanulnod, de az a tapasztalat, hogy aki az órákon figyelmesen részt vesz, illetve megfelelő mennyiségű időt szán a tananyagok, és segédanyagok tanulmányozására, annak nincs mitől félni!

Nem!

Tanúsítványt állítunk ki, aminek birtokában akkreditált független vizsgaközponthoz tudsz jelentkezni képesítő vizsgára.

Habár a képesítő vizsgák szervezését független vizsgaközpontok végzik, a Tüske Kft. minden esetben saját, az adott csoportra vonatkozó vizsga szervezésével segíti a résztvevőit a bizonyítvány megszerzéséhez.

A Képzési Program megtekintéséhez szükséges kód a Megjegyzés-ben található.
Pedagógiai munkatárs (Gyógypedagógiai asszisztens)
125 000 Ft

Az ár tartalmazza az előzetes tudásmérés, az oktatások és a záró számonkérés díját is.