Lovastúra-vezető

Azonosító szám: 10885006 (Programkövetelmény)

Mezőgazdaság és erdészet

Keresse kollégánkat vagy kérjen visszahívást!
Induló képzések
3. csoport 2023.09.25.
4. csoport 2024.03.25.

 

A lovastúra-vezető, olyan túrákat vezet, melyet a túrázók lóháton tesznek meg. Tevékenységét önálló túravezető és lovas szolgáltatást nyújtó vállalkozásában, vagy más lovas vállalkozásban alkalmazottként végzi. Munkája során feladata a lovak teljes körű ellátása, a túrához szükséges felszerelések és szerszámok karbantartása; a próbalovagoltatás; a lovasítás; a málha összekészítése. Valamint a túra teljes körű tervezése, szervezése és vezetése. A lovastúra-vezető munkáját magas színvonalon végzi, a lovas szakma szabályait betartja, a „jó gazda gondosságával” biztosítja lovai és az általa használt lovak „jól létét” és hosszú hasznos élettartamát; Vezetői kompetenciái révén szem előtt tartja a lovas túrán résztvevő személyek pszichológiai jellemzőit, kiváló kommunikációs és döntési képességekkel rendelkezik. Munkája során kiemelt figyelmet fordít a résztvevők és a lovai biztonságára, a balesetek megelőzésére. Tevékenységével hozzá járul a kapcsolódó vállalkozások eredményes működéséhez.

A képzés megkezdésének feltételei
 • érettségi végzettség;
 • alapfokú angol vagy német nyelvismeret
 • foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálat
 • erkölcsi bizonyítvány
 • a képző intézmény által szervezett próbalovagláson való részvétel, ahol L7-es díjlovagló programot lovagol, és azon minimum 65%-os teljesítményt ér el
A képzés időtartama

800 óra

Engedélyszám

E/2020/000365

Befizetési módok
 • személyesen beiratkozáskor készpénzben
 • személyesen beiratkozáskor bankkártyával
 • Fizetési Kapu 22222222-35076935
A képzés zárása

A képzés számonkéréssel zárul, ami a képzés végén kerül megtartásra. 

A számonkérés sikeres teljesítése esetén Tanúsítványt állítunk ki.

A képzés elvégzéséről szóló igazolás megnevezése

TANÚSÍTVÁNY, mely kiadásának feltétele a záróvizsgán „Megfelelt” minősítés megszerzése.

Megjegyzés

Képesítő vizsgára bocsátás feltételei:

 • A szakmai képzés követelményeinek teljesítésének igazolásáról a képző intézmény által kiállított tanúsítvány.
 • Elsősegély nyújtó tanfolyam elvégzését igazoló dokumentum.
 • Túraterv és annak értékeléséről szóló dokumentum mely minimum 70%-os teljesítménynél adható ki: amit minimum 2 napos túrára, és 20 oldalban készít el a képzésben résztvevő és kinyomtatva adja le képző intézménynek. A túratervet a felkészítő tanár értékeli a tartalmi elemek, illetve annak életszerűsége, és formai követelményeknek betartás alapján. Maximum 100 pontra lehet elérni. Tartalmi elemek: bemutatkozás, időpontok, résztvevők, lovak, térkép és útvonal, felkészülés, málha tartalma, menetidők, pihenők, szálláshelyek, ellátmányok, fontosabb területi tudnivalók, útvonal engedélyek, „B” és „C” tervek, programok és kiegészítő programok, árak. Formai követelmények: 20 oldal, 12 betűméret, Times New Roman betűtípus, 1,5 sorköz, sorkizárt stílussal és képekkel.
 • Betöltött 18. életév

A képesítő vagy szakmai vizsgát akkreditált, független vizsgaközpont biztosítja, szervezi meg.

A vizsgára történő jelentkezésben segítünk, a vizsga díját közvetlenül a vizsgaközpontnak kell fizetni, mely mértéke vizsgaközponttól függően eltérő lehet.

Gyakori kérdések

A jelentkezés után emailben megkapod tőlünk a teljes beiratkozási dokumentációt és egy listát a beküldendő dokumentumaidról.

A képzés díját befizetheted az ügyfélszolgálatunkon Budaörsön készpénzben vagy bankkártyával, vagy teljesítheted banki átutalással.

A Képzési Program megtekintéséhez szükséges jelszóért kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz
Lovastúra-vezető
290 000 Ft

Az ár tartalmazza az előzetes tudásmérés, az oktatások és a záró számonkérés díját is.