Falusi turizmus szolgáltató és Falusi vendéglátó

Azonosító szám: 10088

Keresse kollégánkat vagy kérjen visszahívást!
Induló csoportok
4. csoport 2024.11.08.

Becsatlakozás: november 30-ig.

Falusi turizmus szolgáltató 
 
A képzést neked ajánljuk, ha érdeklődsz a vidék turisztikai lehetőségei iránt és terveid között szerepel egy önállóan végezhető, falusi élethez kapcsolódó szolgáltató tevékenység elindítása, működtetése.
 
Különösen ajánlom figyelmedbe,
- ha kezdő vállalkozóként falusi turizmussal szeretnél foglalkozni és alapvető ismeretekre van szükséged a vendégfogadás, programtervezés és -szervezés, valamint a tájegységre jellemző hagyományok és gasztronómia területén;
- ha már működő falusi szálláshely szolgáltatóként tevékenykedsz és fejleszteni szeretnéd a meglévő szolgáltatásaid körét, bővíteni a kínálatot vagy javulást szeretnél elérni a hozzád érkező vendégek ellátásában;
- ha vidéken élő gazdálkodó vagy és a mezőgazdasági tevékenységed mellé kiegészítő jövedelemforrást szeretnél a településedre látogatók számára a vidéki élet szépségeinek és lehetőségeinek megismertetésén keresztül;
- ha turisztikai szakemberként új piacot keresel vagy szívesen elmélyülnél a fenntartható turizmus és a kisebb helyi közösségek bevonása területén;
- ha kézműves vagy helyi termelőként tevékenykedsz és a hagyományos mesterségek, valamint a saját kezed által készített termékek bemutatásával szeretnéd vendégköröd bővíteni, megosztva tudásod látogatóiddal. 
- vagy ha egyszerűen csak érdeklődsz a hagyományos életmód és kultúra iránt és a képzésünkön elvégzésével megszerzett tudásod szívesen alkalmaznád, vagy akár a tanult értékeket és lehetőségeket továbbadnád a falusi turizmus keretein belül. 
 
Falusi vendéglátó 
 
Amennyiben a falusi vendéglátás területén (szálláshely szolgáltatás nélkül) szeretnél professzionális tudást szerezni, vendéglátó egységet nyitni, vagy esetleg a meglévőt továbbfejleszteni, a legjobb helyen jársz! 
Falusi vendéglátóként egy igazán szerteágazó, felelősségteljes, kihívásokkal teli szakmát gyakorolhatsz, hiszen az alábbi feladatok mind a Te irányításod alá fognak tartozni: 
- a konyha működtetése és ételkészítés (a tájegység sajátosságaira jellemző étlap tervezéstől, az alapanyagok beszerzésén túl, a HACCP szabályok betartásán keresztül az étel készítésig)
- a vendégtér és a kiszolgálás (ide értjük a népi hagyományok fenntartására épülő berendezés megtervezését, az asztalfoglalások kezelését, a vendégek üdvözlését, a rendelésfelvételt és kiszolgálást)
- a higiéniai és biztonsági előírások betartása (felügyeled és felelsz ételtárolással szemben támasztott előírások betartásáért, a konyha és a vendégtér tisztaságának, nem utolsó sorban az egészségügyi előírások fenntartásáért)
- a személyzet menedzsment (Te határozod meg a munkarendet és te felelsz a dolgozóid munkaidő-beosztásáért, a személyzet vendéglátóhely sajátosságaihoz illeszkedő kiképzéséért, ezáltal te végzed a teljesítményük értékelését is)
- a beszerzés és készletgazdálkodás (Te határozod meg az árakat, felelsz a számlázásért, a profitalbilitás fenntartása érdekében pedig folyamatosan figyeled és tervezed a költésvetést)
- marketing és vendégkapcsolatok (megtanítjuk, hogyan népszerűsítheted a saját vendéglátó egységed online és offline marketing kampányokon keresztül, illetve hogyan készítsd el a saját vendég elégedettségmérő kérdőíved)
 
+ AJÁNDÉK: Esküvőszervező minikurzusunknak köszönhetően rendezvényszervezői ismeretekkel is kiegészítjük vendéglátói tudásod!
 
Amennyiben célod a vendégeid számára, minden igényt kielégítő, komplex szolgáltatás nyújtása úgy a két szakmát együttesen is kínáljuk:
A falusi szálláshely szolgáltatás és az étkeztetési feladatokat átfogó konyha működtetésének ismereteit kombinálva átfogó tudást biztosítunk! 
A képzések végére nemcsak a falusi turizmus különféle aspektusaiban, hanem a vendéglátás alapjaiban is jártas leszel, ezáltal lehetővé téve vidéki birtokodra érkező vendégeid számára a komplex és széles körű élmények nyújtásának lehetőségét.
A képzés megkezdésének feltételei

- alapfokú iskolai végzettség

- foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat

A képzés időtartama

3 hónap

Engedélyszám

E/2020/000365

Befizetési módok
  • személyesen beiratkozáskor készpénzben
  • személyesen beiratkozáskor bankkártyával
  • banki átutalással: 

           Raiffeisen Bank Zrt.
           12010154-01985248-00100006
           Közlemény: a résztvevő és a tanfolyam neve.

A képzés zárása

A képzés számonkéréssel zárul, ami a képzés végén kerül megtartásra. 

A számonkérés sikeres teljesítése esetén Tanúsítványt állítunk ki.

A képzés elvégzéséről szóló igazolás megnevezése

Tanúsítvány

Megjegyzés

A képesítő vagy szakmai vizsgát akkreditált, független vizsgaközpont biztosítja, szervezi meg.

A vizsgára történő jelentkezésben segítünk, a vizsga díját közvetlenül a vizsgaközpontnak kell fizetni, mely mértéke vizsgaközponttól függően eltérő lehet.

Képzési programok a két képzés oldalán elérhetőek.

Gyakori kérdések

Mindazoknak, akik tervezik vagy szeretnék kiváltani a vállalkozói igazolványt, akik érdeklődnek a falusi turizmus által létrehozott szolgáltatások iránt és tervezik bekapcsolódásukat a vendéglátásba, szálláshely szolgáltatásba, programszervezésbe. Várjuk azokat az érdeklődőket, akik kisebb vidéki gazdaságot (állattartás, földművelés, kertgazdálkodás, mezőgazdasági kézműves termékek előállítása, értékesítése) működtetnek és mindennapi tevékenységük mellett vendégeket fogadnak, akikkel bejárják és ismertetik gazdaságuk mindennapjait.

Vidéki vendégház nyitása, rendezvények szervezése, saját termék bemutatók és azok árusítása.

Mindenféleképpen ajánlatos a Kulturális rendezvény szervezője elvégzése, mely birtokában könnyen kiegészíthetjük szolgáltatásainkat rendezvények szervezésével. Segítünk megtanulni nagy lakodalmak vagy falunapok szervezését.

A Képzési Program megtekintéséhez szükséges kód a Megjegyzés-ben található.
Falusi turizmus szolgáltató és Falusi vendéglátó
280 000 Ft

Az ár tartalmazza az előzetes tudásmérés, az oktatások és a záró számonkérés díját is.